Fyldig Sjokoladekake
TILBEREDNING
50
minutter
ANTALL
8
porsjoner
ENERGI
390
kalorier
Ingredienser
200 g mørk sjokolade100 g smør
1 vaniljestang
5 egg
1 klype salt
100 g sukker
150 g SUNSWEET svisker
3 ss kakaopulver
Melis til pynt
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 160 °C (varmluftsovn 140 °C).
- Hakk sjokoladen, skjær smøret i terninger og smelt begge deler i vannbad.
- Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Del eggene og pisk eggehviten med salt og sukker til de blir stive.
- Avkjøl sjokolade-/smørblandingen lett og pisk eggeplommene sammen med sviskene, vaniljefrøene og kakaopulveret.
- Vend forsiktig blandingen sammen med eggehvitene og hell den i en springform (24 cm Ø) kledd med bakepapir.
- Stek i 40 minutter og server kaken avkjølt med siktet melis på toppen.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Glutenfri, Under 500 kcal, Ny oppskrift,<<Søk etter en annen oppskrift>>