SUNSWEET® SVISKER - FRA FRUKTHAGENE VÅRE

TIL SPISEBORDET DITT ...
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

en-legende-blir-til

Historien bak Sunsweet - En legende blir til

Den plommesorten som brukes hos Sunsweet ble innført til Europa fra Asia på 1400-tallet. Det var den franske gartneren, Louis Pellier, som brakte sviske-plommer til California.

Interessante fakta nr. 1:

For å gi ungtrærne en best mulig sjanse til å overleve den lange overfarten, ble stiklingene fra frukttreet møysommelig bevart ved å sette dem inn i en potet, før de ble ytterliger beskyttet av sagmugg og pakket ned i kasser.

Louis Pellier ankom Amerika midt under gullrushet i 1850-årene. Siden han ikke ble rik ved gullvasking, bestemte han seg for å prøve lykken - og finne rikdom - ved å dyrke frukt. Louis importerte sviske-plommer fra fødestedet Agen i Frankrike til sitt nye hjem i California. Stiklingene trivdes i de fruktbare dalene under den varme California-solen.

Interessante fakta nr. 2

Sunsweet-svisken er basert på en plommesort utviklet av den berømte hagekultivatoren Luther Burbank. Han brukte 40 år på å perfeksjonere sviskene fra D’Agen-sorten som ble innført av Pellier.

Noen få år senere, i 1917, grunnla en gruppe dedikerte bønder Sunsweet Growers Association. De var lidenskapelig opptatt av å dyrke frem deilige, næringsrike svisker av høyeste kvalitet. De var overbeviste om at de kunne bli verdens ledende eksperter innen dyrking og prosessering av svisker gjennom å dele sin kompetanse, kunnskap og helt sikkert en og annen god historie.

Fra da av, og i nesten 100 år, har Sunsweet samlet, forbedret og utnyttet sin kunnskap og kompetanse, for å sikre at bare de beste sviskene selges under dette merket. Sunsweet svisker, kommer i dag fra utvalgte steder globalt, og håndteres med Sunsweets spesielle kompetanse.

I dag er Sunsweet den største og mest sofistikerte leverandøren av svisker på verdensbasis, med de høyeste standardene innen produktkvalitet - fra fruktdyrking til ferdigpakket vare.

Sunsweet-bøndene fra 1917 ville utvilsomt vært stolte av hvordan kooperativet har vokst. De ville også blitt imponert over at svisker av merket Sunsweet nytes i over 45 land verden over, og at kooperativet fortsatt utvikler og forbedrer sine prosesser for å levere de aller beste sviskene til sine kunder.