Ingenting er helt som en

SUNSWEET® SVISKE
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

svisker-og-god-fordoyelse

Svisker - et positivt bidrag til god fordøyelse?

Fordøyelse 

Dette er kanskje ikke det mest tiltrekkende emnet du kan tenke deg!

Men et sunt fordøyelsessystem kan være en viktig medspiller for å oppnå generelt velvære. Fordøyelsen er kroppens metode for å bryte ned maten, og det er en følsom fysiologisk prosess. Når den kommer ut av rytme, kan effektene føles i hele kroppen. Vår moderne livsstil, med stillesittende jobber, for lite mosjon, forbruk av prosessert mat og stress, kan ta knekken på tarmen.

Over tid kan dårlig fordøyelse også bli et kronisk problem. Det kan føre til følelsesmessige problemer som angst, og fysiske problemer i form av oppblåsthet, refluks, forstoppelse og diaré.

I flere hundre år har svisker vært koblet til god fordøyelse. Nå støtter vitenskapelige funn sammenhengen mellom svisker og tarmfunksjonen. Studier har konkludert med at svisker bidrar til normal tarmfunksjon i like stor grad som fibertilskudd. Og forskningen antyder at svisker bør anses som førstehånds behandling for å oppnå en sunn tarmfunksjon.

Svisker inneholder sorbitol som fungerer litt som en svamp. Den tiltrekker seg og binder vann, og ikke all sorbitolen fordøyes, noe som gjør den særlig nyttig! Svisker inneholder også fiber. Fiber øker avføringsvolumet, og tarmfunksjonen avhenger av at avføringen er tung.

Ifølge Den europeiske myndigheten for næringsmiddeltrygghet, bidrar et daglig inntak av rundt 100 g svisker til å opprettholde normal tarmfunksjon. EU-kommisjonen har nå godkjent denne helsepåstanden for bruk i kommunikasjon med befolkningen. Det er selvfølgelig også viktig å ha et balansert kosthold og opprettholde en aktiv livsstil.

Det kan være en rekke grunner til at fordøyelsessystemet ikke fungerer optimalt, og det finnes selvfølgelig flere løsninger på problemet. Imidlertid kan det å inkludere Sunsweet svisker i ditt daglige kosthold være et godt utgangspunkt. Produktene våre er 100 % naturlige og kan nytes av hele familien, inkludert barn, gravide og eldre. Og fordi vi kun bruker svisker av ypperste kvalitet, er Sunsweet-produktene virkelig et perfekt supplement til et sunt, balansert kosthold.

Lær mer om hvordan du opprettholder en god fordøyelse