SUNSWEET® SVISKER - FRA FRUKTHAGENE VÅRE

TIL SPISEBORDET DITT ...
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

det-som-skiller-oss-fra-andre

Det som skiller oss fra andre

Beliggenheten vår

Nøkkelen til produksjonen av de deilige sviskene våre er valg av jordbruksarealer med rikt jordsmonn som befinner seg i et klima med regnfrie somre, og kjølige, frostfrie vintre. Det er bare en håndfull steder på jorden som har disse egenskapene og fødestedet til Sunsweet-svisken, San Joaquin Valley, er blant de beste.

Våre fruktdyrkende bønder vet det meste om gode jordbruksområder, og velger kun slike eksklusive og perfekte vekstforhold for Sunsweet svisker.

Nye metoder for dyrking, høsting, tørking og fjerning av sviskesteiner

Vi er lidenskapelig opptatt av svisker og har et anerkjent engasjement for kvalitet og kundeservice. Gjennom investeringer på millioner av dollar, har vi forbedret måten vi gjør ting på; fra tunneltørking til kvalitetstesting og fjerning av sviskesteiner.

Og hva betyr dette for deg?

Alle disse forbedringene gjør at Sunsweet dyrker velsmakende svisker som er både fyldige og saftige – og klare til å bli spist av deg.

Når tiden er moden, blir den ferdigmodnede frukten høstet omgående fra trærne, og transporteres deretter til et av ti steder i nærheten for umiddelbar tørking. Den korte transporttiden gjør at frukten holder seg frisk. Når plommene er tørket til svisker, blir smaken konsentrert som følge av tørkingen. Sviskene utgjør ca. en tredjedel av sin opprinnelige størrelse, men beholder næringsinnholdet. Etter tørking lagres sviskene frem til de plukkes ut for pakking. Før man fjerner steinene og pakker sviskene, går de gjennom et dampbad, som gjør dem myke og bløte. Bearbeidingsmetodene våre garanterer ensartet smak og konsistens.

Smaken ligger i formen

Det er lett å se forskjellen mellom Sunsweet Amaz!n svisker og ordinære svisker. Det er fordi vi i Sunsweet har perfeksjonert svisker i over hundre år. 

Steinfjerningsmetoden Sunsweet benytter er unik; ingen andre svisker i verden får steinene fjernet på samme måte. Sunsweets unike steinfjerningsprosess, Smart Pitter», løfter hver sviske og trykker forsiktig ut steinen. Deretter forsegles skallet slik at man forhindrer at frukten tørker ut og blir hard.

Når det gjelder smakfulle svisker så vet Sunsweet at smaken ligger i formen.

Grønnere framtid

Som bønder har vi en sterk tilknytning til jorda og lokalsamfunnet. Derfor er det naturlig for oss å forplikte oss til bevaring av naturen, og å lede an i miljøvennlig nyutvikling.

  • 24 000 hektar med trær i California bidrar til å absorbere CO2. Og det er bare begynnelsen.
  • I tillegg eliminerer vi mer enn 30 tonn klimagasser hvert år ved å bruke samprodusert dampkraft. Dette tilsvarer det årlige energiforbruket for nesten 10 000 husholdninger bare i California.
  • Vi benytter energieffektiv belysning og dampkraft i alle Sunsweets anlegg, og sparer med det over en million kWt energi årlig.
  • 100 % av biproduktene fra sviskeproduksjonen komposteres eller brukes til husdyrfôr. Man kan bare tenke seg hvor mye energi som kreves for å produsere husdyrfôr. Dermed har denne prosessen dobbel effekt miljømessig.
  • Sunsweet returnerer 100 % av vannet som brukes i produksjonen tilbake til Feather River. Det viser hvor rent prosesseringsanlegget for svisker er. Feather River, som er en av de viktigste bielvene til Sacramento-elva (i Sacramento Valley i Nord-California), sørger for et rikt biologisk mangfold av opprinnelig flora og fauna. Dette er vi svært stolte av å medvirke til.
  • Vi jobber kontinuerlig med å sikre at mye av vår forbrukeremballasje er 100 % resirkulerbar.
  • Hvert år resirkulerer vi så mye plast, papp og metall som mulig. I 2013 resirkulerte Sunsweet:
  • mer enn 100 tonn plast
  • mer enn 20 tonn metall
  • nesten 1000 tonn papp
Vi er alltid på utkikk etter metoder for å bli enda mer miljøvennlige, og etterstreber 100 % utnyttelse av alt avfall. Mer enn 2 700 tonn sviskesteiner anvendes i elektrisitetsgenererende avfallsforbrenning.