Bruschette con prugne e rosmarino
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Potet-, Purre- og Sviskesuppe


TILBEREDNING
30
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
270
kalorier

Ingredienser

2 ss rapsolje
1 middels løk, skrelt og grovhakket
2 store purreløk, grovhakket. (Skyll grundig når den er hakket for å fjerne grus mellom lagene)
3 store poteter, skrelt og delt i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
6 spiseklare svisker
1 l kraft (grønnsak eller kylling)
1 ss frisk persille, finhakket
Salt og pepper, etter smak

Tilberedning

  1. Varm rapsoljen over middels varme i en stor kjele.
  2. Tilsett løken, rør godt slik at alt er smurt med olje og reduser varmen til lav. Dekk til og la det mykne – ca. 5 minutter.
  3. Tilsett purre, potet og hvitløk, rør det inn med løkblandingen, og skru opp varmen litt. La stå i 5 minutter til det begynner å mykne.
  4. Tilsett smør og sviskene, og rør godt. Tilsett kraften, øk varmen til suppen begynner å koke, reduser deretter varmen og la det småkoke til alle grønnsakene er myke – ca. 10 minutter.
  5. Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett persille, og smak til med salt og pepper etter behov.
  6. Øs i oppvarmede suppeskåler og server umiddelbart.

Oppskriftskategori

Forretter og appetittvekkere, Kanapeer og salte snacks, Suppe,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk, Under 500 kcal, Ny oppskrift,

<<Søk etter en annen oppskrift>>