Potet-, Purre- og Sviskesuppe

TILBEREDNING
30
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
270
kalorier
Ingredienser
2 ss rapsolje 1 middels løk, skrelt og grovhakket 2 store purreløk, grovhakket. (Skyll grundig når den er hakket for å fjerne grus mellom lagene) 3 store poteter, skrelt og delt i terninger 1 fedd hvitløk, finhakket 1 ss smør 6 spiseklare svisker 1 l kraft (grønnsak eller kylling) 1 ss frisk persille, finhakket Salt og pepper, etter smakTilberedning
- Varm rapsoljen over middels varme i en stor kjele.
- Tilsett løken, rør godt slik at alt er smurt med olje og reduser varmen til lav. Dekk til og la det mykne – ca. 5 minutter.
- Tilsett purre, potet og hvitløk, rør det inn med løkblandingen, og skru opp varmen litt. La stå i 5 minutter til det begynner å mykne.
- Tilsett smør og sviskene, og rør godt. Tilsett kraften, øk varmen til suppen begynner å koke, reduser deretter varmen og la det småkoke til alle grønnsakene er myke – ca. 10 minutter.
- Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett persille, og smak til med salt og pepper etter behov.
- Øs i oppvarmede suppeskåler og server umiddelbart.
Oppskriftskategori
Forretter og appetittvekkere, Kanapeer og salte snacks, Suppe,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Under 500 kcal, Ny oppskrift,<<Søk etter en annen oppskrift>>