Mørk sjokoladekake med svisker
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

OPPSKRIFTER

Mørk sjokoladekake med svisker


TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
12
porsjoner
ENERGI
N/A
kalorier

Ingredienser

175 g SUNSWEET svisker
¾ dl tequila eller annet brennevin eller eplejuice
350 g sjokolade med ca. 55 % kakaoinnhold
175 g smør
6 egg
¼ ts salt
50 g sukker
70 g pistasjnøtter + 30 g til pynt
melis til strøssel

Tilberedning

Mørke, saftige og smakfulle sjokoladekaker er utrolig godt. Denne sjokoladekaken er bakt uten hvetemel, men med masse gode svisker og pistasjnøtter.

Oppskriften er laget av Fru Timian og inneholder deilige Sunsweet svisker som gjør kaken saftig og god. Den unike steinfjerningsmetoden Sunsweet benytter forsegler sviskene og bidrar til at de forblir saftige og runde i formen.

Svisker er fettfrie, fulle av viktige vitaminer og mineraler og har mange bruksområder på kjøkkenet. Lær mer om matlaging med svisker.

  1. Smør en rund form på 22 cm med smør eller olje. Legg bakepapir i bunnen. Sett stekeovnen på 175 grader C.
  2. Skjær sviskene i småbiter.
  3. Ha sviskene i en kasserolle sammen med brennevinet. Kok opp og la det småkoke noen minutter til væsken er innkokt. Sett det til side (Hopp over denne delen dersom du ikke har eller vil benytte alkohol i kaken).
  4. Smelt sammen sjokoladen og smøret. Rør inn sviskene.
  5. Del eggene i plommer og hviter. Eggeplommene rører du inn sammen med sjokoladen og sviskene. Eggehvitene har du i en ren miksebolle sammen med saltet og pisker til en marengs. Tilsett sukkeret i en stråle når eggehvitene begynner å skumme seg.
  6. Fold eggehvitene inn i sjokoladeblandingen. Rør inn litt av eggehvitene ganske kraftig til å begynne med. Når det først har kommet litt luft inn i røren, er det lettere å folde inn resten.
  7. Grovhakk pistasjnøttene og bland dem inn i røren. Hell det over i den smurte formen. Stek kaken i ca. 40 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Kommer kakepinnen tørr ut, er kaken ferdig.
  8. La kaken avkjøles på en rist, fremdeles i formen.
  9. Grovhakk resten av pistasjnøttene og dryss dem og melisen over kaken ved servering.

Oppskriftskategori

Desserter og søte retter,

Stikkord for oppskrift

Kjendiskokk,

<<Søk etter en annen oppskrift>>