Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Oppskrifter

Philadelphia-kake med svisker


TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
12
porsjoner
ENERGI
314
kalorier

Ingredienser

Til bunnen:
150 g amerikanske sjokoladekjeks (f.eks. Oreo)
80 g lettmargarin
Til sviskene:
saften fra 1 appelsin
saften fra 1 sitron
200 g SUNSWEET svisker
Til fyllet:
12 plater hvit gelatin
700 g lett kremost (12 % fett)
250 g yoghurt med lavt fettinnhold (0,1 % fett)
75 g sukker
revet skall fra 1 økologisk appelsin
150 ml kremfløte
30 g pistasjnøtter

Tilberedning

  1. Smuldre sjokoladekjeksen i grove biter, og gi dem en kjapp omgang i kjøkkenmaskin. Kna sammen smør og knuste kjeks. Legg bakepapir i bunnen av springformen (24 cm i diameter med ringen). Trykk kjeksblandingen ned i bunnen av formen. Sett formen til avkjøling i kjøleskap i ca. en time.
  2. Ha svisker, appelsinsaft og sitronsaft i en kasserolle, og la det trekke i 1–2 minutter. La deretter blandingen avkjøle seg.
  3. Legg gelatinen til fyllet i kaldt vann. Bland kremost, yoghurt, sukker og appelsinskall. Hell sviskene og væsken gjennom en sil, og ta vare på væsken. Varm opp væsken. Klem vannet ut av gelatinen, og ha gelatinen i den varme væsken slik at den løser seg opp. Hell væsken over i kremostrøren, og rør raskt. La blandingen kjølne til den begynner å stivne. Pisk kremfløten stiv, og vend kremen inn i kremostblandingen. Hakk pistasjnøttene. Bland ca. 25 g pistasjnøtter i kremostblandingen.
  4. Bruk 1/3 av kremostblandingen, og legg på det første laget i bunnen av formen. Behold et par svisker til pynt, og legg resten oppå det første laget. Legg på resten av kremostblandingen, og smør den ut så du får en jevn og glatt flate. Pynt kaken med resten av sviskene. La kaken avkjøle seg i kjøleskap i ca. 3–4 timer.
  5. Like før servering tar du av springformringen og løfter kaken forsiktig over på et fat. Dryss over resten av pistasjnøttene.

Oppskriftskategori

Desserter og søte retter

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk

<<Søk etter en annen oppskrift>>