Stegte bønner med svesker
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Stegte bønner med svesker


TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
291
kalorier

Ingredienser

2 pakker (à 300 g) frosne hestebønner
Salt
1 liten radicchio (ca. 120 g)
1 økologisk sitron
3 spiseskjeer olivenolje
1-2 fedd hvitløk
2 teskjeer mynte
120 g SUNSWEET svisker
Pepper

Tilberedning

  1. Forkok bønnene i litt saltet vann (8–10 minutter) som beskrevet på pakken. La dem renne av i et dørslag, skyll i kaldt vann og press de grønne kjernene ut av belgene.
  2. Vask radicchio, skyll og skjær i biter. Skyll sitron og skjær halvdelen i skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.
  3. Varm opp en panne med nonstick-belegg og stek sitronskivene kort på begge sider. Ta sitronskivene ut av pannen.
  4. Varm olivenolje i pannen og surr radicchio lett i den varme oljen. Skrell og press hvitløken før den has i. Dryss i timian og ha i bønnekjerner og svisker (skjær dem gjerne i to om du vil). Bland alle ingrediensene, hell i sitronsaft og småkok et par minutter. Smak til med salt og pepper og pynt med sitronskiver. 

Stekt kjøtt, som f.eks. lam eller svinekoteletter passer godt sammen med denne retten.

Oppskriftskategori

Forretter og appetittvekkere, Hovedretter,

Stikkord for oppskrift

<<Søk etter en annen oppskrift>>