Sviskepaella
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Sviskepaella


TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
490
kalorier

Ingredienser

500 g tomater
2 stenger stangselleri
2 fedd hvitløk
1 liten grønn chili
4 spiseskjeer olivenolje
180 g paellaris
Ca. 600 ml grønnsaksfond (på glass)
1 klype safrantråder
Salt og pepper
200 g laksefilet
200 g kongereker (rå, uten skall)
150 g SUNSWEET svisker
Noen korianderblad
Noen skiver økologisk sitron

Tilberedning

  1. Vask tomater og lag et snitt i dem. Skjær bort det grønne området der tomaten har vært festet til stilken. Forvell tomatene i kokende vann i 1 minutt. Skyll i kaldt vann og fjern skinnet. Del tomatene i fire, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  2. Skyll selleri, rens og finhakk. Fjern skallet fra hvitløken og skjær i terninger. Skjær chili på langs, rens og skyll, fjern frøene. Finhakk chilien.
  3. Varm olivenolje i en paellapanne (eller en passende stor panne). Surr hvitløk, chili og selleri lett i den varme oljen. Tilsett ris og la blandingen surre kort. Tilsett grønnsakskraft og safrantråder og rør inn. La småkoke i 12–15 minutter uten lokk, rør av og til. Ha i mer grønnsakskraft om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Bland inn tomatene.
  4. Skjær laksen i munnstore biter. Rens rekene og tørk dem med papir. Bland laksen og rekene under risen. Trykk sviskene lett inn i risen. Dekk til pannen med aluminiumsfolie. Stek i forvarmet ovn på 160 °C (gass: trinn 2, varmluft: 140 °C) i ca. 20 minutter. Ta av folien de siste 5 minuttene.
  5. Server paella pyntet med koriander og sitronskiver. 

Oppskriftskategori

Hovedretter,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk,

<<Søk etter en annen oppskrift>>