Pepperbiff med svisker og surret løk
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Pepperbiff med svisker og surret løk


TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
494
kalorier

Ingredienser

150 g SUNSWEET svisker
1 rødløk (ca. 150 g)
100 g kremost, 12 % fett
40 g revet, fersk Parmesan
1 klype revet skall fra økologisk appelsin
3-4 ss grønnsakbuljong (pulver)
Salt, ferskmalt pepper
Olivenolje
Et par timiankvaster
I tillegg:
4 mørbradbiffer (à 180 g)
1 shot tørr Vermouth (dvs. Noilly Prat)
2 ts syltet grønn paprika
2 ss smør
1 ss olje
Salt, ferskmalt pepper

Tilberedning

  1. Kok hel løk i lettsaltet vann i 15-20 min. til den er myk. Skyll med kaldt vann i dørslag og skrell. Skjær løken ovenfra og nedad på langs inn til midten og løsne lagene forsiktig. Del de enkelte lagene igjen på langs.
  2. Bland kremost og parmesan. Smak til med salt, pepper og revet appelsinskall. Smør osteblanding på hvert løklag og legg på en sviske. Klem på løken og form til en båt. Smør en ildfast form med litt olivenolje. Legg løken i formen og dryss over med olje. Legg timianblad på toppen og hell over buljong.  Stek i forvarmet ovn på 180 °C (gass: 2-3, Varmluft: 160 grader) i ca. 30 minutter.
  3. Klapp biffen tørr og varm olje i en stekepanne. Stek biffene på begge sider på sterk varme. Reduser varmen og stek videre i 5-6 minutter på alle sider. Smak til med salt og pepper. Kok ut pannen med et shot Vermouth, tilsett smør og rør godt.  Hakk syltet grønn paprika og ha i fonden.
  4. Anrett biffene med løken og server med potetmos.

Oppskriftskategori

Hovedretter,

Stikkord for oppskrift

<<Søk etter en annen oppskrift>>