Sushi med svisker
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

OPPSKRIFTER

Sushi med svisker


TILBEREDNING
45
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
347
kalorier

Ingredienser

250 g sushiris 1 teskje sukker 1/2 teskje salt 50 ml riseddik 1/2 liten agurk 4 kongereker (kokt og pillet) 8 SUNSWEET svisker 40 g røkelaks i skiver 4 noriark 4 klyper wasabipasta 25 g syltet sushi-ingefær I tillegg: 1 bambusmatte 100 ml soyasaus

Tilberedning

  1. Vask risen grundig, skyll og kok opp i 450 ml vann. Skru ned på svak varme og la risen småkoke under lokk i 10 minutter. Ta gryten av platen og la risen trekke i 10 minutter til vannet er borte. Ha risen over i en bolle  Bland sukker, salt og riseddik til alt er oppløst. Hell eddiksausen over risen under konstant blanding av risen slik at den blir raskere avkjølt.
  2. Fjern frøene fra agurken med en skje og skjær agurken i tynne staver. Del rekene i to og hver sviske i fire, til sammen 20 biter.  Skjær laksen i små remser og rull remsene rundt 10 sviskebiter.
  3. Legg noriark på en bambusmatte. Dekk noriarkene med 1/4 av den ferdige risen og klem risen sammen med hendene. La det være igjen ca. 2 cm risfri kant øverst på arket. Legg en klype wasabi på risen med 5 cm mellomrom. Legg ¼ av sushi-ingefæren, 2 agurkstaver, 4 halve reker og 5 sviskebiter på toppen. Bruk bambusmatten til å rulle noriarket sammen til en pølse. Skjær pølsen i 8-10 deler med en skarp kniv. Lag neste noriark på samme måte.
  4. De to noriarkene som er igjen anrettes med ris og wasabi. I stedet for reker legger du sviskebitene i laks på toppen. Rull sammen til en pølse og skjær i sushibiter. Legg de tre sviskene som er igjen i en miksebolle og mos gradvis med soyasaus.
  5. Server sushien med saus av svisker og reker.

Oppskriftskategori

Forretter og appetittvekkere, Kanapeer og salte snacks,

Stikkord for oppskrift

["Vegetarisk"]

5, 12,

<<Søk etter en annen oppskrift>>