Gresskarsuppe med svisker
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

OPPSKRIFTER

Gresskarsuppe med svisker


TILBEREDNING
45
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
229
kalorier

Ingredienser

300 g gresskarkjøtt med skall (for eksempel hokkaido) 200 g gulrot 1 ingefær på størrelse med en valnøtt 1 løk 2 spiseskjeer vegetabilsk olje 800 ml grønnsaksfond (på glass) Salt og pepper Kajennepepper 1 økologisk lime 120 g SUNSWEET svisker 100 ml kremfløte 4 små selleristenger med grønne blad

Tilberedning

  1. Vask gresskarene og skjær dem i terninger. Skrell, rens og vask gulrøttene og skjær dem i små biter. Skrell og skjær ingefær i små terninger. Skrell og skjær løk i terninger.
  2. Varm vegetabilsk olje i en stor gryte. Surr løk, gresskar, gulrot og ingefær i den varme oljen. Hell i grønnsakskraften og kok grønnsakene under lokk i 25–30 minutter til de er myke. Mos alt i food processor eller blender. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
  3. Vask limefrukten og riv av skallet med et sitronjern. Klem ut limesaften. Ha limesaft, limeskall og svisker (gjerne delt i to) i suppen og gi den en rask oppvarming igjen. Pisk kremfløte til halvstiv krem.
  4. Server suppen i kopp eller glass med en sellerikvast og en klatt krem.

Oppskriftskategori

Forretter og appetittvekkere, Suppe,

Stikkord for oppskrift

["Vegetarisk","Glutenfri"]

5, 606,

<<Søk etter en annen oppskrift>>