Potetsalat
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

OPPSKRIFTER

Potetsalat


TILBEREDNING
45
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
364
kalorier

Ingredienser

500 g små salatpoteter Salt 200 ml grønnsaksfond (på glass) 250 g grønne bønner 1 glass/boks (420 g) artisjokkhjerter 2 fedd hvitløk 4 spiseskjeer olivenolje Saft fra 1 økologisk sitron Fersk malt pepper 150 g SUNSWEET svisker 4 tomater 1 Hass avocado Noen blad friske krydderurter (for eksempel basilikum eller koriander) Litt revet sitron til pynt

Tilberedning

  1. Vask potetene grundig og kok dem med skallet på i saltet vann i 18–20 minutter. Hell av vannet, skrell potetene og del dem i to. Kok opp 150 ml av grønnsakskraften og hell over potetene. La dem ligge i 20 minutter
  2. Vask og rens de grønne bønnene og la dem småkoke i saltet vann i 8–10 minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann. La bønnene renne av.
  3. La artisjokkhjertene renne godt av. Skrell og skjær hvitløken i små terninger. Varm 1 teskje olivenolje og surr hvitløken i den varme oljen. Hell over sitronsaft og resten av grønnsakskraften. Smak til med salt og pepper. Rør inn resten av olivenoljen. Ha artisjokkhjertene og sviskene i en bolle og hell dressingen forsiktig over. La dem ligge i væsken i 15 minutter
  4. Vask tomatene og skjær dem i grove biter. Del avokadoen i to, fjern steinen og skallet på de to halvdelene. Skjær avokadoen i biter.
  5. Skyll potene i dørslag om nødvendig. Anrett de ferdige ingrediensen sammen og server med friske urter og revet sitron.

Oppskriftskategori

Småretter og salater,

Stikkord for oppskrift

["Vegetarisk","Glutenfri"]

10,

<<Søk etter en annen oppskrift>>