Kanelsnurrer med sviskefyll
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Kanelsnurrer med sviskefyll


TILBEREDNING
160
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
N/A
kalorier

Ingredienser

Deig
550 g hvetemel
50 g brunt sukker
¼ ts salt
½ pk gjær
2 ¾ dl melk, ca. 25 grader C
1 egg
50 g smør

Fyll
200 g SUNSWEET svisker
1 appelsin
150 g mykt smør
150 g brunt sukker
2 ts kanel

Pensling
1 egg
perlesukker

Tilberedning

Svisker gjør fyllet utrolig saftig. Hakk sviskene i småbiter, kok dem med appelsinskall og -juice i noen minutter. Når du så blander dette inn i en myk smørkrem tilsatt kanel, blir resultatet helt topp.

Oppskriften er laget av Fru Timian og inneholder deilige Sunsweet svisker som gjør baksten saftig og god. Den unike steinfjerningsmetoden Sunsweet benytter forsegler sviskene og bidrar til at de forblir saftige og runde i formen.

Svisker er fettfrie, fulle av viktige vitaminer og mineraler og har mange bruksområder på kjøkkenet. Lær mer om matlaging med svisker.

  1. Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.
  2. Ha i lunken melk og egg og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.
  3. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Normalt tar det ca. 1 time.
  4. Lag fyllet mens deigen hever. Skjær svisker i småbiter og ha dem i en kasserolle. Riv appelsinskall (kun det oransje) med den fine siden av rivjernet. Ha skall og saft fra appelsinen i kasserollen sammen med sviskene. Kok opp og la det småkoke i noen minutter, til væsken har kokt bort. Avkjøl.
  5. Pisk smør, sukker og kanel luftig. Rør inn de avkjølte sviskene.
  6. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 55 x 35 cm. Løft opp litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.
  7. Smør sviskeblandingen utover rektangelet. Rull dette sammen til en pølse eller brett deigen i 3, kjevle den ut litt slik at den blir litt bredere igjen og så kan du rulle det sammen til en pølse igjen. Skjær pølsen i 14 like tykke skiver.
  8. Fordel snurrene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk dem med plastfolie og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  9. Sett stekeovnen på 200 grader C.
  10. Pisk lett sammen egget og pensle over snurrene før du drysser på perlesukker og steker snurrene i 13–15 minutter.

Oppskriftskategori

Desserter og søte retter,

Stikkord for oppskrift

Ferdig på 15 min, Kjendiskokk, Pasta,

<<Søk etter en annen oppskrift>>